Coaching


Er zijn tal van redenen om een coach te benaderen. Ze hebben allemaal te maken met een situatie zoals deze nu is. Soms om er mee om te leren gaan, soms om te veranderen en soms als basis om verder te ontwikkelen.
Dit kan zijn op persoonlijk vlak maar ook als organisatie, in de functie als leidinggevende, (echt-)paar, (management-)team enz.

Hoe fijn is het dat een professional luistert, met je meekijkt, faciliteert, helpt bij het ontrafelen en verhelderen, reflecteert en ondersteunt zodat je weer verder kunt?
Ik werk systemisch, herstel- en krachtgericht, versterkend en vanuit een positieve houding waarbij ik bijdraag in jouw proces waarin jij de regie hebt en houdt.

Het meekijken is letterlijk en gebeurt tijdens een tafelopstelling. Na formulering van de vraag die je hebt, begeleid ik je in het opstellen, neerzetten van poppetjes en/of blokken. Tijdens het opstellen van de situatie, kijken we samen. Jij als expert van je eigen leven en ik vanuit mijn professie als opsteller.
Een tafelopstelling geeft inzicht in diepliggende patronen en dynamieken en helpt bij het ontrafelen tot een eerste stap die je kunt maken.

Een andere mogelijkheid is de methodiek ‘Clean Space’. Dit is er op gericht jouw ervaringswereld heel puur te onderzoeken zonder dat anderen eigen idee├źn en overtuigingen inbrengen.
Clean Space is een krachtige en ruimtelijke manier om met vraagstukken te werken.
Je bekijkt daarbij naar je vraagstuk vanuit een perspectief waarmee je nog niet bekend was, waardoor nieuwe informatie zich kan aandienen.

Coronatijd: De coaching kan online (via zoom) gedaan worden. Ook kunnen we ervoor kiezen om een lange wandeling te maken in de buitenlucht.
Bij tafelopstellingen en clean space is dat echter niet mogelijk. Wel kunnen we bij deze methodieken de RIVM-regels in acht genomen worden (1,5 meter afstand houden, handen wassen en mondkapjes dragen. De materialen worden na gebruik ontsmet).