Herstelstappen: dankbaarheid

Ik was begin twintig. Laten we zeggen dat mijn leven gecompliceerd was.
Op televisie vertelde Oprah over gelukkig zijn. Zij daagde de kijker uit om iedere dag 3 punten op te schrijven waar je die dag dankbaar voor was. Dat leek me een mooie stap om uit het gevoel te komen waarin ik zat. Want ze beloofde dat dat zou gebeuren als je deze challenge 30 dagen volhield.
Die avond nam ik een speciaal schriftje en een pen mee naar bed. Ik was er klaar voor…. 3 dingen waar ik die dag dankbaar voor was…. ik kon het wèrkelijk niet bedenken en al helemaal niet voelen. Mijn innerlijke criticus maakte korte metten met mij: ik was zélfs niet in staat om zo’n simpele oefening te doen! Huilend viel ik in slaap.
De volgende ochtend werd ik balend maar vastbesloten wakker. Dat ik niks kon bedenken zou me die avond niet nog een keer gebeuren. Overdag ging ik op zoek naar dat wat ik op zou kunnen schrijven. Ik kwam tot 2 magere momenten en het 3e punt was dat ik er 2 had kunnen verzinnen.
Op de 3e dag veranderde er iets: de hele dag was ik alert op álles wat die avond in de top 3 zou kunnen komen te staan. Ik kon zelfs kiezen welk punt nóg beter was dat het andere. Zo heb ik het 30 dagen met plezier gedaan.
Achteraf bleek het de start én de fundering van mijn herstelproces. herstelstappen
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *